FAQ items aan het laden...

Over Marcel van der Torre zakelijk

Ondernemen is net topsport, als je echt iets wilt bereiken zul je ook af en toe pijn lijden. Pijn en succes horen nou eenmaal bij elkaar. En dat betekent dat je als succesvol ondernemer ook af en toe wel tegenslagen te verwerken krijgt, fouten moet hebben gemaakt, om succesvol te zijn. Ik spreek wat dat betreft uit eigen ervaring. Maar al die ervaringen hebben geleid tot waar ik vandaag de dag sta. Daar komt ‘Vermogen om te groeien’ ook vandaan. Een proces waarbij je heel veel dingen hebt gezien, verkeerde keuzes hebt gemaakt en dingen mis zijn gegaan. Hoe ga je daar vervolgens mee om? Hoe zorg je ervoor dat je die dingen in de toekomst beter doet? Dat is iets waar ik continu mee bezig ben.

Ik houd mij veel bezig met herfinancieringen, vaak in combinatie met herstructurering van bedrijven die een uitdaging hebben. De rode draad hierin is het oplossen van de cashflowproblematiek die daar bijna altijd aan ten grondslag ligt. In eerste instantie ben ik heel veel werkzaamheden gaan uitbesteden aan incassobureaus en deurwaarders. Maar daar zag ik een werkwijze die mij niet beviel. Ze waren niet bezig de klant echt te helpen. Dus toen ben ik dat zelf gaan doen en is het Nederlands Incasso Consortium (NIC) ontstaan. Dat heeft zich eigenlijk steeds verder uitgebreid tot er uiteindelijk met ECP een bedrijf stond dat MKB-ondernemers kon helpen met alle financieringsvraagstukken en ondernemersuitdagingen.

Verhalen van ondernemers raken mij. Gelukkig heb ik legio mooie voorbeelden waarbij ik een bijdrage heb kunnen leveren aan hun succes. Neem R&A Beveiliging, een klant waarmee ik door een diep dal ben gegaan. Door een snelle groei kwamen ze financieel in de problemen. Als ik hen dan hoor zeggen dat ze er zonder mij niet meer zouden zijn terwijl er nu een heel mooi bedrijf staat, dan vind ik dat een supermooi compliment. Dat raakt mij enorm.

Somnox is ook een bedrijf waar ik trots op ben. Een aantal slimme gasten die een slaaprobot bedachten en een startup begonnen. Ik heb dat proces vanaf het begin meegemaakt en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een serieus bedrijf en wordt hun product verkocht in de webshops van Bol.com, Coolblue en ligt het ook bij Harrods in de winkel. Of BoerBakkerBert; Een boer, een bakker en Bert, drie gasten die ieder vanuit hun eigen passie samen een sojasaus ontwikkelden die nu gebruikt wordt in de keukens van sterrenchefs. Of Gieterij Bennink & Ten Cate, en zo zijn er nog veel meer.
Allemaal voorbeelden van ondernemers die ik met advies heb kunnen bij staan en zo het vermogen heb kunnen geven om te kunnen groeien.

Neem contact op

Over GTR Finance & Consultancy

Na jaren een van de snelst groeiende ondernemingen te hebben geleid kwam ik, zoals velen dat op een bepaald moment in hun carrière zullen ervaren, op een punt dat ik moest concluderen dat ik geen ondernemer meer was maar bestuurder. Ik miste het dagelijks contact met mijn klanten en wil mijn kennis en kunde inzetten om anderen te helpen groeien of veranderen. Op dat punt ben ik GTR Consultancy & Investments gestart. Ik heb een team om mijn heen verzameld waarmee ik startende of ervaren ondernemers wil helpen groeien door advies en met investeringen. Mijn eigen ervaringen en inzichten deel ik graag door er over te vertellen als gastspreker bij bedrijven of op evenementen.

Als ondernemer profiteer je van alle ervaringen die ik heb opgedaan. Ik ben financieel en juridisch zeer goed onderlegd en weet alles van onder meer vormen van bedrijfsfinanciering, bedrijfspositionering, debiteurenbeheer, incasso, softwareontwikkeling en hoe je heel hard kunt groeien. Doordat ik zowel successen als mislukkingen heb meegemaakt, heb ik geleerd snel, analytisch maar ook creatief te denken. Bovendien heb ik in al die jaren een goede dosis mensenkennis opgedaan en fungeer ik graag als sparringpartner. Vanuit mijn brede netwerk laat ik daar de juiste mensen bij aansluiten. Als we elkaar ontmoeten ben ik vooral in één ding heel erg geïnteresseerd: wat wil je bereiken als ondernemer?

Over Marcel van der Torre persoonlijk

Heel veel mensen die mij leren kennen geloven het niet, maar ik hou ontzettend van stilte en kan echt onwijs van de natuur genieten. In landen als Schotland en Noorwegen bijvoorbeeld. Ik ben heel graag buiten: in de bergen of op het water. Zeilen vind ik een van de mooiste dingen die er is; ik ben zo ongeveer geboren op een boot. Ook in mijn muzieksmaak komt dat rustgevende terug. Ik luister heel veel klassieke muziek. Als ik ’s avonds, na een lange dag, thuis kom, dan pak ik een goed boek en zet ik een goed stuk klassieke muziek aan op de achtergrond. Dan heb ik verder niet heel veel nodig.

Ik ben een trotse vader van twee kinderen, Casper en Nina. Casper is echt een ondernemer in de dop en erg geïnteresseerd in wat ik in mijn werk doe. Mijn dochter vindt wat papa doet vooral heel saai. Die heeft meer mijn creatieve en sociale kant. Ze vindt het heerlijk om in de aandacht te staan en is heel erg geïnteresseerd in de mensen in onze maatschappij die het minder hebben. Dat is iets wat ik wel heel sterk herken. Ik ben eigenlijk al mijn hele leven in zekere zin bezig mensen en bedrijven te helpen door problemen op te lossen.

Over Marcel van der Torre persoonlijk

Heel veel mensen die mij leren kennen geloven het niet, maar ik hou ontzettend van stilte en kan echt onwijs van de natuur genieten. In landen als Schotland en Noorwegen bijvoorbeeld. Ik ben heel graag buiten: in de bergen of op het water. Zeilen vind ik een van de mooiste dingen die er is; ik ben zo ongeveer geboren op een boot. Ook in mijn muzieksmaak komt dat rustgevende terug. Ik luister heel veel klassieke muziek. Als ik ’s avonds, na een lange dag, thuis kom, dan pak ik een goed boek en zet ik een goed stuk klassieke muziek aan op de achtergrond. Dan heb ik verder niet heel veel nodig.

Ik ben getrouwd met Brigitte, die accountant is en de trotse vader van twee kinderen, Casper en Nina. Casper is echt een ondernemer in de dop en erg geïnteresseerd in wat ik in mijn werk doe. Mijn dochter vindt wat papa doet vooral heel saai. Die heeft meer mijn creatieve en sociale kant. Ze vindt het heerlijk om in de aandacht te staan en is heel erg geïnteresseerd in de mensen in onze maatschappij die het minder hebben. Dat is iets wat ik wel heel sterk herken. Ik ben eigenlijk al mijn hele leven in zekere zin bezig mensen en bedrijven te helpen door problemen op te lossen.

Marcel

Neem contact op

Heb je nadat je mij een beetje hebt leren kennen het gevoel dat ik de juiste persoon ben om jouw bedrijf of het bedrijf van jouw klant verder te helpen? Neem dan snel contact op. Ik ben benieuwd naar je verhaal en kijk graag samen hoe we zorgen voor vermogen om te groeien.

Bel naar 010 – 3031818 of vul onderstaand contactformulier in:

Acquisitie via dit formulier is niet gewenst.